Kanttarellipiiras


Sen verran löysin kanttarelleja, että piirakka-ainekset oli koossa. Ja maistuihan se hyvältä. Tässä ohje kanttarellipiiraaseen.

125 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
300 g kanttarelleja
pikku nippu ruohosipulia
2 1/2 dl maitoa
2 1/2 dl kahvikermaa
100 g raastettua emmentaljuustoa
5 kananmunaa
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria

Uuni 200 astetta. Sekoita sormilla voista ja jauhoista karkea massa. Lisää vesi ja puristele taikinaksi. Älä Vaivaa! Kauli taikina piirakkavuokaan ja esikypsennä 15 minuuttia uunissa. Hienonna ruohosipuli, raasta juusto ja palottele sienet. Kuullota sieniä voissa, alenna hieman lämpötilaa ja anna hautua noin 8 minuuttia, sekoita välillä. Levitä sienet, ruohosipuli ja juustoraaste piirakan päälle. Sekoita kerma ja maito ja lämmitä hiukan. Vispaa munat kevyesti kulhossa ja kaada kermamaito munien sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakan päälle ja kypsennä uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes munaseos on jähmettynyt.

Hyvää ruokahalua syksyisen herkun parissa.




Kommentit