Isänpäivän tarjoilua

Sunnuntaina vietettiin isänpäivää ruuan merkeissä. Itse en paljon kokkaile kun mieheni valmistaa meillä ruuat pääasiallisesti. Ruuuanlaittotuuri iskee minulle tietysti isänpäivänä ja jouluna valmistelen erikoisemmat herkut. Pitkän pohtimisen jälkeen ja useampaan kertaan muuttamani päivällinen koostui salaatista, ihan perus sellaisesta, pekoniin käärityistä lohipaloista, lisukkeena hernepyre ja keitetyt perunat. Jälkiruokana oli vadelma-suklaakohokas. 



HERNEPYRE

Kuullota 200g tuoreita tai pakasteherneitä nopeasti kattilassa 1 tl voin kanssa, kunnes ne ovat vähän pehmenneet. Puserra herneet siivilän läpi tasaiseksi. Mausta suolalla mustapippurilla. (Puserrus siivilän läpi ei minulta onnistunut, joten otin sekoittimen avuksi, toimi.)



PEKONIIN KÄÄRITYT LOHIPALAT

160g lohifilettä henkeä kohden. Lohifileistä leikataan kuutioita ja ympärille kääräistään savupekonisiivu hammastikulla kiinni. Maustetaan pippurilla. Pariloi kevyesti teflonpannulla ja laita kypsymään hetkeksi uuniin. Todella hyvää.



VADELMA-SUKLAAKOHOKAS

1 keltuainen
2 rkl tomusokeria
100g tummaa suklaata
1rkl voita
3 valkuaista
2dl vadelmia

Vaahdota keltuainen ja tomusokeri. Sulata suklaa ja lisää siihen sulatettu voi ja keltuaisvaahto. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää suklaaseokseen kevyesti sekoittaen. Laita vadelmat voideltuun vuokaan ja kaada seos päälle. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia. Koristele vadelmilla. Melkosen hyvää oli. Juhlan kunniaksi pöytään pääsivät Arabian Paratiisilautaset. Pikkulahjatkin annettiin iskälle.


Kuvat: Maiju

Kommentit

Lähetä kommentti