Kinuski-omenakakku
Kotilieden säilöntäkirjasta löytyi ihanan makuinen kinuski-omenakakun ohje. Ystävällinen naapuri oli jättänyt kassillisen omenia rappukäytävään ja siitä se kakun teko lähti. Kannattaa malttaa mielensä ja antaa kakun rauhassa tekeytyä ennen herkuttelua. Lisäsin koristeeksi pähkinöiden ja rusinoiden lisäksi kuivahedelmiä ja tuoreita pihlajanmarjoja.
3 keskikokoista hapahkoa omenaa
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Kostutukseen:
1 1/2 dl omenamehua
Kinuskin teko:
2 dl kuohukermaa
100 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
pähkinöitä ja rusinoita
1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22-24 cm kokoinen kakkuvuoka. Laita uuni 175 asteiseksi.
2. Kuori ja raasta omenat, vatkaa voi ja sokeri keskenään, lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenaraaste joukkoon ja kääntele seos. Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla kypsennyksen loppuvaiheessa.
3. Anna kakun jäähtyä hetki. Pistele kakkuun reikiä ja valuta omenamehu päälle. Anna kakun kostua foliolla peitettynä jonkin aikaa ennen kuorruttamista.
4. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja paloiteltu voi. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia tai kunnes seos sakenee. Kaada kuorrutus kakun päälle ja koristele.
Kommentit
Lähetä kommentti