Kinuski-omenakakku



Kotilieden säilöntäkirjasta löytyi ihanan makuinen kinuski-omenakakun ohje. Ystävällinen naapuri oli jättänyt kassillisen omenia rappukäytävään ja siitä se kakun teko lähti. Kannattaa malttaa mielensä ja antaa kakun rauhassa tekeytyä ennen herkuttelua. Lisäsin koristeeksi pähkinöiden ja rusinoiden lisäksi kuivahedelmiä ja tuoreita pihlajanmarjoja.



                                                   3 keskikokoista hapahkoa omenaa
                                                   125 g voita
                                                   2 dl sokeria
                                                   2 munaa
                                                   3 dl vehnäjauhoja
                                                   2 tl leivinjauhetta
                                                   2 tl vaniljasokeria
                                                   1 tl kanelia
                                Kostutukseen:
                                                   1 1/2 dl omenamehua
                                Kinuskin teko:
                                                   2 dl kuohukermaa
                                                   100 g voita
                                                   1 1/2 dl fariinisokeria
                                                   1 tl vaniljasokeria
                                Koristeeksi:
                                                    pähkinöitä ja rusinoita

1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 22-24 cm kokoinen kakkuvuoka. Laita uuni 175 asteiseksi.
2. Kuori ja raasta omenat, vatkaa voi ja sokeri keskenään, lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
    Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää omenaraaste joukkoon ja kääntele seos. Kypsennä uunin           keskitasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla kypsennyksen loppuvaiheessa.
3. Anna kakun jäähtyä hetki. Pistele kakkuun reikiä ja valuta omenamehu päälle. Anna kakun kostua       foliolla peitettynä jonkin aikaa ennen kuorruttamista.
4. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja paloiteltu voi. Keitä hiljalleen 10-15 minuuttia tai kunnes seos           sakenee. Kaada kuorrutus kakun päälle ja koristele.

Kommentit