Pihlajanmarjat

Syksyn pikkuhiljaa lähestyessä ovat pihlajat pullollaan kauniita punaisia marjoja ja nyt niitä on runsaasti. Parhaat marjat löytyvät ihan piha- ja puistopuista, missä ne ovat saaneet tarpeeksi valoa. Pihlajanmarjoja kannattaa kerätä talven varalle vaikka pakkaseen tai valmistaa hilloa ja hyytelöä. Marjoissa on runsaasti C-vitamiinia, jopa kymmenen kertaa enemmän kuin puolukassa. Niissä on mtös A-vitamiinia, flavonoideja ja erilaisia kivennäisaineita. Terveellistä marjaa muillekin kuin linnuille. Marjat kannattaa pakastaa vuorokaudeksi ennen hillon tai hyytelön tekoa. Pakastus poistaa marjojen karvaisuutta ja lisää luontaista makua. Pakastettuja marjoja voi lisätä sellaisenaan esimerkiksi riistakastikkeeseen.


                                                 PIHLAJANMARJAHYYTELÖ

                                                  2 litraa puhdistettuja marjoja
                                                  5 dl vettä
                                                  800g/litra hillosokeria (noin 9 1/2 dl hillosokeria/litra mehua)

                  Huuhdo marjat ja keitä vedessä noin 1/2 tuntia tai kunnes marjat ovat vaalenneet.
                  Siivilöi, älä paina, mittaa ja kuumenna mehu. Lisää sokeri ja keitä noin 15 min.
                  Kuori vaahto pinnalta pois. Anna seistä 1/2 tuntia ja tölkitä sen jälkeen.

Kommentit